EDAM - Het Langedijkse BOL kent een prachtig seizoen. Met Bart Hoogland aan het roer wist de ploeg al tien keer te winnen, en slechts tweemaal te verliezen. De laatste wedstrijd won BOL met 3-1 van het Amsterdamse WV-HEDW. Doelman Xander Snoek ontpopte zich tot man van de wedstrijd.

Komend weekend wacht een uitwedstrijd in Edam tegen EVC, de nummer elf van de competitie. Enkele weken geleden blikte aanvaller Sietse Brandsma vooruit op het uitduel met EVC, dat toen werd afgelast. “De uitwedstrijd tegen EVC wordt een lastige. Vorig jaar wonnen we daar met 0-1 en dit seizoen met 4-2 wat ook niet makkelijk ging” blikt Brandsma terug op eerdere ontmoetingen. Vertrouwen is absoluut aanwezig; “Toch denk ik dat wij daar de drie punten zullen halen omdat we in een goede vorm verkeren”.

De laatste wedstrijd werd verloren door EVC. Op bezoek bij Marken gingen de Edammers met 3-0 onderuit. Doordat de drie ploegen die onder EVC staan ook verloren is de voorsprong niet verkleint. De veilige tiende plaats is daarentegen wel vergroot doordat OSV zijn laatste wedstrijd met 3-0 won van Jong Holland.

BOL kan komend weekend weer een slag slaan. De nummer twee HBOK speelt tegen nummer vier WV-HEDW waardoor BOL de voorsprong op de nummer vier kan vergroten, of de tweede plaats over te nemen. In beiden gevallen kan BOL dus een slag slaan. Maar eerst zal het zelf moeten winnen op bezoek bij EVC. Aftrap 15.00 uur.