OUDKARSPEL - DTS heeft in het zonovergoten Oudkarspel een punt overgehouden aan het thuisduel met RKAV Volendam. Na de 1-3 achterstand toonde DTS veerkracht en wist het toch een punt uit het vuur te slepen. Over de hele wedstrijd gezien was de 3-3 eindstand terecht.

Al na drie minuten kwam DTS gevaarlijk voor het doel van de Volendammers. Jeffrey Vossen ontving de bal, maar schoot deze in de één tegen één situatie recht op de Volendamse doelman af.

In het vervolg kreeg Volendam spits Robin Bont een kans, maar kopte deze naast en DTS zag een inzet op de lat belanden. Daardoor gingen beiden ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Snelle tegentreffer
In het tweede bedrijf kende RKAV Volendam een succesvolle start. Al in de tweede minuut opende het de score. Spits Robin Bont kreeg de ruimte en wist al koppend te profiteren van de vrijheid. Na de 0-1 duurde het tien minuten alvorens DTS terugkwam in de wedstrijd. Jeffrey Vossen gaf vanaf rechts een voorzet en Michael Wouters kopte de bal in de rechterhoek binnen. Nog geen vijf minuten later werd een inzet van DTS op de doellijn gekeerd.

Volendam straft fouten af
In de laatste tien minuten vielen er maar liefst vier doelpunten. Allereerst was het invaller René Kras die een ongelukkig moment van DTS afstrafte. De bal werd in de omschakeling gespeeld richting Kras die de bal vervolgens achter doelman Rob van de Giesen speelde. Vier minuten later was het Robin Bont die na balverlies van DTS de bal ontving. De spits schoof de bal langs de doelman waardoor Volendam een 1-3 voorsprong innam.

Veerkracht
DTS toonde over de nodige veerkracht te beschikken. Een twijfelachtige penalty werd door Jeffrey Rispens benut en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Twee minuten voor tijd liet Teun Cools het publiek opnieuw juichen door de 3-3 binnen te schieten.

“De wedstrijd was volledig in evenwicht” blikte coach Jan Kramer terug op het duel met Volendam. “Dat wij ons weten terug te knokken tot 2-3, en zelfs 3-3 is een groot compliment aan mijn hele elftal” spreekt de ervaren coach vol lof.

De ploeg toonde weliswaar veerkracht, maar kwam wel op een 1-3 achterstand. “Dit was onnodig” vond coach Kramer die vervolgt; “In de omschakeling is Volendam gevaarlijk en heel goed. Zij straffen dit af en lopen terecht uit naar een 1-3 voorsprong”.

DTS is nog niet goed genoeg voor promotie volgens coach Kramer; “Promotie komt te vroeg” aldus de coach die wel degelijk de ambitie heeft om de stap naar de tweede klasse te maken. “We doen heel goed mee, we staan in de subtop” beschrijft Kramer de huidige situatie. “HSV, SVW’27 en Vitesse’22 zijn nog te goed voor ons” aldus coach Kramer. Daarachter gaan wij voor de vierde plaats. We moeten hiervoor strijden en zo hopen op een plek in de nacompetitie.

DTS: Van de Giesen. Duijs, Stammes, van Cleef, Bruin (Huitema/86). Cools, Feller, Rispens. Van Lieshout, Vossen (Davidson/86), Wouters (Klanderman/65).