BEEMSTER - Na een 0-1 ruststand en een doelpuntrijke tweede helft heeft DTS de drie punten meegenomen naar Oudkarspel. De Langedijkers boekten een knappe 2-5 overwinning.

Bij DTS ontbrak alleen Bowie Tamis. Verder kon coach Jan Kramer beschikken over een complete en fitte selectie waarmee het vertrok naar Beemster voor de belangrijke competitiewedstrijd. Beemster is immers de nummer twee en is een sterke ploeg.

In het eerste bedrijf leken Beemster en DTS qua stand aan elkaar gewaagd. Tot de 43e minuut bleef de tussenstand op 0-0 staan, tot dat Jordi Bitter deed waar hij goed in is. De aanvaller scoorde de 0-1 en bezorgde zijn ploeg op die manier een goed gevoel richting de rust. In het tweede bedrijf volgden twee doelpunten snel achter elkaar. Beemster scoorde, maar Jeffrey Vossen zorgde binnen een minuut voor de 1-2 waardoor de voorsprong weer werd ingenomen door DTS.

Weer acht minuten later kwam SV Beemster opnieuw op gelijke hoogte. De ploeg zag in het laatste half uur hoe DTS de overwinning bewerkstelligde. Risto van Lieshout, Sjoers Stammes zorgden met beiden een doelpunt ervoor dat DTS met 2-4 riant aan de leiding ging. In de slotfase maakte Michael Wouters aan de laatste twijfel een einde door de 2-5 op het scorebord te brengen.

Doordat ook concurrent Vitesse’22 verloor heeft DTS de vierde plaats ingenomen en is de achterstand op de nummer twee teruggedrongen tot twee punten. Waar DTS enkele weken geleden slechts subtopper was doet de ploeg nu weer mee, mede dankzij de 2-5 overwinning van afgelopen zondagmiddag.