ZAANSTREEK - Ben jij sneller dan Max Verstappen, kun jij harder schieten dan Messi, sneller sprinten dan Dafne Schippers? Of vind je het gewoon leuk om eens een nieuwe sport uit te proberen? Doe dan op zondag 21 mei mee tijdens de eerste voorronde van Sport Stars bij AV Zaanland en help geld inzamelen voor het Nederlandse Rode Kruis. 

Ben jij de beste sporter in jouw leeftijdscategorie van de Zaanstreek? Dan verdien je een plaats in de grote finale van Sport Stars en maak je kans op de titel ‘Beste Allround Sporter van Nederland’.

Sport Stars, iedereen kan meedoen

Sporten met plezier voor jong en oud, daar draait het allemaal om bij Sport Stars. De voorronde bij AV Zaanland is de eerste in een serie van 10 die in de periode mei t/m september 2017 plaatsvinden in West Nederland. De beste deelnemers per voorronde plaatsen zich voor de grote finale in oktober. Tijdens Sport Stars doe je mee met verschillende sportonderdelen zoals voetbal, hockey, atletiek, honkbal etc. Wat Sport Stars zo leuk maakt is dat er ook sporten zijn die je niet zo vaak doet, zoals racen in een echte simulator, American Football, DiscGolf of Power Darts. Op ieder onderdeel wordt de score van alle deelnemers bijgehouden en aan het eind van de dag horen de deelnemers wie zich per leeftijdscategorie heeft geplaatst voor de finale.

Waar en wanneer

In de periode van mei t/m september 2017 zijn er 10 voorrrondes waar je aan kunt meedoen. De eerste voorronde is op het complex van AV Zaanland aan het J.A. Laanplein in Zaandam.

Kun je niet op deze dag? Kijk dan op de website www.sportersinactie.nl wanneer Sport Stars bij jou in de buurt is. Inschrijven voor Sport Stars kost € 10,- waarbij de organisatie hoopt dat je via sponsors extra geld inzamelt voor het Rode Kruis. Al het ingezamelde sponsorgeld wordt omgezet in loten voor de Sport Stars loterij, dus jouw sponsors maken als bonus ook nog eens kans op mooie prijzen.

Organisator - Sporters in Actie

Stichting Sporters in Actie organiseert sinds 2012 sportieve evenementen ten bate van het goede doel. Marc Agtersloot, voorzitter van Sporters in Actie; ‘sporten is gezond, en sporten verbind mensen. Het is toch een geweldig gevoel dat je door deel te nemen aan zo’n leuk evenement als Sport Stars. Je tegelijkertijd helpt om geld in te zamelen voor zo’n belangrijk doel als het Rode Kruis’.