VOLENDAM - Na de eerste speeldag van 2024 is het verschil tussen Almere City FC en FC Volendam acht punten. Dat is het gevolg van een 0-1 zege die de ploeg van Alex Pastoor wist te behalen in het Kras Stadion.

FC Volendam heeft zo bij het debuut van Regilio Simpons als hoofdtrainer een nederlaag geleden en die was terecht, want het was allemaal niet best wat de thuisploeg liet zien. De eerste editie in de eredivisie van de thuiswedstrijd tegen Almere City was sowieso geen geweldig schouwspel, maar Almere City was in de eerste helft wel de betere ploeg tegen het verdedigend kwetsbare Volendam. Robinet opende na twaalf minuten de score uit een voorzet van Cathline, waarna vooral Hansen kansen kreeg om de voorsprong op te voeren, maar ze niet verzilverde.

FC Volendam, dat voor de rust via Booth en Ould-Chikh dreigend was geweest, deed daarna verwoede pogingen om zich op te richten, maar zonder overtuiging. Het lukte de ploeg zelfs niet een bal tussen de pal te krijgen en zo werd de eerste zege van Almere bij FC Volendam sinds 2014 een feit.