PURMEREND - Vrijdag 21 april is het tijdens Koningssportdag topdrukte in het Leeghwaterpark. Meer dan 5.100 kinderen komen die dag voor de sportieve activiteiten naar het stadspark, driehonderd meer dan vorig jaar. Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder begeleiden de kinderen tijdens de sportieve activiteiten.

De belangstelling voor de Koningssportdag in Purmerend is overweldigend. Manager Sportstimulering van Spurd Johan Ram: ‘Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn bijzonder blij met het grote aantal deelnemend scholen en kinderen! Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er verschillende gezellige en sportieve activiteiten in het Leeghwaterpark. Naast medewerk(st)ers en vrijwilligers van de organisaties zijn er ook vele tientallen stagiairs van het Horizon College en het Regio College als assistenten Koningssportdag actief. De vrijdag voor Koningsdag staat het stadspark in het teken van de Koningssportdag.’ De scholen ontvangen in de laatste week van maart van Spurd een voortgangsbericht met de indeling van de groepen.

Op Koningssportdag staan er mobiele toiletten en tijdelijke fietsenstallingen in het Leeghwaterpark om het verblijf zo makkelijk mogelijk te maken. Langzaam verkeer moet vrijdag 21 april rekening houden met omleidingen of verplaatsing met lagere snelheid dan gebruikelijk.

Leeghwaterbad Koningssportdag overdag gesloten

Het zwembad in Purmerend is vrijdag 21 april overdag gesloten voor ander bezoek dan de deelnemers aan de Koningssportdag. Vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur is het Leeghwaterbad open voor de AquaDisco Oranje!