DEN HELDER - Dit weekend werd het derde deel gezwommen van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB, ook ditmaal in Purmerend. Zeemacht komt uit in de landelijke C klasse waar het na twee sterke wedstrijden op een verrassende vijfde plaats stond. Door het ontbreken van een aantal zwemmers door het heersende griepvirus was bij de derde wedstrijd vooral het doel om bij de top 5 in de buurt te blijven want dit geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie naar de landelijke B klasse. Hier slaagde men uitstekend in want er werden maar liefst 43 persoonlijke records gezwommen.

Liam Wesemann was in uitstekende vorm want hij verbeterde zich op de 100 meter rugslag met 5 seconden en op de 200 meter schoolslag met 7 seconden. Grote verbeteringen konden er worden genoteerd op de 200 meter schoolslag voor Quinty van der Linden (14 seconden), Mathijn Brink (9 seconden), Imme van Tatenhove (6 seconden) en Jordi de Nijs (3 seconden). Mees Minneboo behaalde een dikke PR op de 200 wissel van 8 seconden evenals Boyd Wijkman (5 seconden). Kyra Wijnker zwom 7 seconden van haar PR op de 200 meter rugslag af en Nicole Nelissen slaagde er in op de korte 50 meter vlinderslag maar liefst 7 seconden van haar PR af te halen. Ook de minioren deden van zich spreken met dikke PRs op de 100 meter vrije slag voor Lyndsey van der Wal (5 seconden), Libhin Boon (4 seconden) en Malika Brink (4 seconden) en een PR van 6 seconden voor Liam Boon op de 50 meter vlinderslag .

Door de inspanningen van alle zwemmers heeft MSV Zeemacht zich in de top vijf weten te handhaven in de zware landelijke C competitie. De eerste drie ploegen staan te ver voor maar een plek bij de eerste vijf is nog mogelijk alhoewel de concurrentie uit vooral Volendam (Ed Vo) in de nek hijgt. Het laatste deel speelt zich wederom in Purmerend af op 12 Maart en dan zal de beslissing vallen.