ALKMAAR - Jong Holland en Marken hebben er een enerverend duel van gemaakt. Met maar liefst acht doelpunten konden de toeschouwers genieten. Beiden ploegen wisten het daarnaast ook zeer spannend te houden, iets wat resulteerde in een 4-4 gelijkspel.

Na zestien minuten wist Marken de score te openen. Voor die tijd was er weinig te beleven waardoor de treffer van Jeffrey Veerman het eerste gevaar van de wedstrijd was. Aan het doelpunt van de bezoekers ging wel een fout aan vooraf.

Jong Holland wist de stand snel om te buigen. Allereerst was het spits Alpay Alarslan die doorbrak en de bal vanaf links knap achter doelman Peter Visser schoot. Vervolgens wist Rik Wijnker een kwartier voor rust tot scoren te komen. Wijnker kreeg de bal en wist hem met zijn verkeerde been in de verre hoek te plaatsen. Helaas werd er wederom slordig gespeeld door de Alkmaarders waardoor Jeffrey Veerman op doelman Nick Blaauw afstormde. Daarna schoof hij de gelijkmaker in de linkerhoek.

Nog voor rust pakte Jong Holland een nieuwe voorsprong. Een diepe bal van Bas Blankendaal werd door invaller Bart Zijp binnen geschoten.

Invallers doen het

Twintig minuten voor tijd kwam Marken opnieuw terug in de wedstrijd. Ditmaal was het René Commandeur die de 3-3 op het scorebord bracht. De 29-jarige speler begon op de bank en bewees als invaller belangrijk te kunnen zijn. Echter veranderde de score zo’n tien minuten later toen scheidsrechter van den Boogaard naar de stip wees. Jong Holland aanvoerder Chelbi Boujenoui wist deze strafschop te verzilveren en zo leek Jong Holland op de winst af te stevenen. Helaas voor Boujenoui en zijn teamgenoten was het opnieuw een invaller van Marken die tot scoren kwam. De pas achttienjarige Rick Boes stond koud in het veld toen hij de 4-4 eindstand op de borden bracht.