PURMEREND - Zaterdag 15 juli is er Zomer in het Park!, een spetterend kinderspektakel op de speelweide bij het Leeghwaterbad. Er is dan van alles te doen: vanaf twaalf meter hoog een tokkelbaan van vijftig meter lengte, touwbrug over water, trampolines, boomklimmen, reptielenshow, waterloopballen, water spuiten en watergevecht met de brandweer, tobbedansen en kano’s. Om de zomerse sfeer te vergroten is er een strandje. De toegang tot Zomer in het Park! is gratis. Het evenement Zomer in het Park! is mede mogelijk dankzij de inzet van vele Purmerenders en verschillende organisaties uit Purmerend.

Na het enorme succes van de eerste editie vorig jaar is de speelweide ook dit jaar tijdens Zomer in het Park! weer dé plek voor kinderen. Voor families met jonge kinderen kan het vakantiegevoel zaterdag 15 juli beginnen met het gratis toegankelijke kinderfeest opgezet rond de thema’s water, lucht en aarde. Veel attracties hebben water als onderdeel, zo is er de gelegenheid tot watergevecht en glijden over de twintig meter lange buikschuifbaan. Het advies van de organisatie is bij bezoek aan Zomer in het Park! ook zwemkleding of droge kleding mee te nemen. Er is verder onder meer een zomerdans show, er is een hindernisbaan waarop ook wedstrijden zijn en op het strandje helpt Cultuurhuis Wherelant met de creatie van zandsculpturen. Mountainbikevereniging MTB-Twiske geeft clinics en DJ School Purmerend zorgt voor de zomerse muzikale achtergrond. Voor het ultieme ontspannen zijn er hangmatten opgehangen. Samen met Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) is een peuterhoek ingericht.

Er is een aantal foodstands waar tegen betaling allerlei lekkers is te verkrijgen. Spurd hecht veel waarde aan een gezonde jeugd. Tijdens Zomer in het Park! schenkt de organisatie gratis water en fruitwater. Sligro De Kweker Purmerend stelt 2.500 gratis flesjes water beschikbaar. Zomer in het Park! is gratis toegankelijk en begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De organisatie adviseert op de fiets, wandelend of met het openbaar vervoer te komen. Honden zijn niet toegestaan.

Nadere informatie staat op Facebook Zomer in het Park!.