WAALWIJK - Ajax heeft de voorsprong weten vast te houden in het restant tegen RKC Waalwijk: 2-3. Het duel was 30 september in de 84ste minuut gestaakt na een hoofdblessure bij RKC-doelman Vaessen.

In september had Brobbey na een fraaie actie van Forbs voor de 0-1 gezorgd. RKC reageerde snel met een intikker van Kramer.N og voor rust kwam Ajax, toen nog met trainer Steijn, weer op voorsprong door een strafschop van Bergwijn. RKC antwoordde weer vlug via een intikker van Oukil), maar stond bijna net zo rap weer achter dankzij een raak schot van Berghuis.

Op een kopbal van Stevanovic na, die over het doel ging, kwam Ajax woensdag in de tien minuten in Waalwijk niet meer in de problemen. Ajax klimt door de zege van de achtste naar de zesde plaats. RKC zakt een plekje en staat nu vijftiende.