DEVENTER - Ajax heeft voor het eerst in vijf eredivisieduels weer eens gewonnen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers zegevierden in De Adelaarshorst met 2-3 en komen zo dichterbij AZ, de nummer vier in de stand.

Beide ploegen maakten er een heerlijk duel van. Het spel golfde op en neer en het regende kansen. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, maar doelman Ramaj was met enkele fraaie reddingen goud waard voor Ajax, dat effectiever bleek. Brobbey zette Ajax met een intikker op voorsprong, waarna Viktor Edvardsen scoorde na een fraai hakje van aanvoerder Kuipers. Kort voor rust schoot Tahirovic de 1-2 binnen.

Na rust maakte Kramer de 2-2, maar Rensch had met een doeltreffend diagonaal schot het laatste woord, ook omdat Sow hard de lat raakte.