AMSTERDAM - Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena met 2-1 gewonnen van Sparta en is zodoende zeven competitieduels ongeslagen onder trainer/coach John van 't Schip.

Sparta was voor rust zeker niet ongevaarlijk. Zowel Lauritsen als Velthuis kregen een flinke kans, maar Ajax bekroonde zijn overwicht met twee doelpunten. Brobbey rondde een vloeiende aanval af en na een overtreding van Olij op Brobbey schoot Bergwijn raak vanaf de strafschopstip.

Kort na rust bracht Neghli met een mooi schot van afstand de spanning terug. In het vervolg van de tweede helft lieten Taylor en Rensch de kansen om de zege veilig te stellen onbenut. Daardoor hield Sparta hoop, maar de Amsterdammers lieten het niet gebeuren en hielden stand.