BROEK OP LANGEDIJK - Onder barre weersomstandigheden hebben BOL en Purmersteijn zaterdagmiddag de punten gedeeld. Een punt waarmee vooral de thuisploeg gelukkig mag zijn aangezien de gelijkmaker in de uiterste slotfase viel: 2-2.

Purmersteijn is al weken in vorm en kwam in eerste instantie ook het beste voor de dag op het toch wel goed bespeelbare veld van BOL. De 0-1 van Mylan Polman na een ruim kwartioer was dan ook niet onverdiend. vanuit het niets kwam BOL tien minuten voor rust op gelijke hoogte toen een schot van Thimo Schouwink pardoes achter doelman Nick van Santen viel.

Kort na de rust was het Omar Nait Aicha die voor een hernieuwde Purmerendse voorsprong wist te zorgen. Hierna is het BOL dat het initiatief overneemt met een aantal goede kansen, maar die leveren geen goal op. Een zondagschot van aanvoerder Timon Plak in de uiterste slotfase zeilt echter wel over Van Santen heen waardoor men op 2-2 eindigt.

Purmersteijn gaat na de bekerwedstrijd van komende dinsdag tegen HBC de winterstop in. BOL, dat nog een aantal wedstrijden tegoed heeft, komt komende zaterdag nog in actie op eigen veld als Hoogland op bezoek komt.