PURMEREND - In een strijd om een plaatsje in de subtop van de vierde divisie heeft Purmersteijn zondag de derby tegen Hollandia met 2-1 gewonnen. Alle doelpunten vielen al voor rust.

Het was Hollandia van trainer Lars Keppel, die terugkeerde bij zijn voormalige vereniging, dat via een benutte strafschop van Encho Margaritha op voorsprong kwam. Zeker in die fas had Hollandia kansen op meer. Purmersteijn kwam in de laatste tien minuten voor rust echter sterk terug en ging zelfs met een voorsprong aan de thee. Mylan Polman zorgde voor de gelijkmaker en uit een schitterende vrije trap maakte Rachad Madi de 2-1.

Ook de tweede helft leverde voldoende mogelijkheden op, maar zowel keeper Dirk Bakker van Hollandie als diens collega aan de andere kant, Nick van Santen, lieten zich met enkele puike reddingen niet meer passeren.

Purmersteijn, dat zesde staat, sluit zaterdag de eerste helft van de competitie af met een uitduel bij BOL. Nummer negen Hollandia speelt dan thuis tegen ARC.