PURMEREND - In de grote middenmoot van de vierde divisie hebben Purmersteijn en Swift zondag onder herfstachtige omstandigheden de punten gedeeld. Purmersteijn kwam in de tweede helft op gelijke hoogte waarmee het voorkwam dat het voor de derde keer op rij met 0-1 verloor.

De ploeg van trainer Mo El Bouziani begon goed aan het duel en kreeg via Lechkar, Madi en Nait-Aicha de nodige kansen. Maar waar de thuisploeg het net niet wist te vinden dar deden de gasten uit Amsterdam, die naarmate de wedstrijd vorderde beter in hun spel kwamen, dat in blessuretijd van de eerste helft wel. Het was Daan Driever die keeper Van Santen wist te passeren.

Na de rust werd het er onder de zware omstandigheden niet beter op, maar bleek El Bouziani wel een gouden hand van wisselen te hebben. Vlak nadat hij Job van der Meulen en Luca Gilliot in de ploeg bracht zorgden zij samen voor de gelijkmaker. Het was Van der Meulen die de assist gaf op Gilliot die vervolgens de verdiende 1-1 liet aantekenen.

Komende zaterdag gaat Purmersteijn op bezoek bij hekkensluiter Alphense Boys.