ALPHEN AAN DEN RIJN - In de Hoofdklasse A heeft Purmersteijn bij de hervatting van de competitie een zwaarbevochten, maar terechte zege geboekt bij Alphense Boys. De ploeg van trainer/coach Mo El Bouziani had aan één treffer genoeg (0-1).

Het was dus een terechte zege, want ondanks dat El Bouziani een flink aantal spelers miste was zijn ploeg de bovenliggende partij op het kunstgras van Alphense Boys. In de eerste helft leverde het vele balbezit nog niet veel kansen op.

Na de rust kwamen die er wel toen de Purmerenders een half uur lang oppermachtig waren. Een schot van Thomas Schaap, op de vuisten van de Alphense keeper, en een poging van Mircle Elstak in het zijnet waren reeds waarschuwingen. Halverwege de tweede helft was het wel raak toen Mylan Polman een voorzet van Luke Abelskamp op waarde wist te schatten. In het laatste kwartier moesten de hardwerkende gasten nog alle zeilen bijzetten om deze voorsprong te verdedigen, maar hierin slaagde men glansrijk waardoor Purmersteijn over de Alphenaren heen klimt naar de zesde plaats.