PURMEREND - Purmersteijn blijft in het spoor van koploper Hoogeveen nadat het in de uiterste slotfase Alphense Boys wist te verslaan. Ver in blessuretijd kroonde invaller Genairo Promes zich tot goudhaantje door bij zijn eerste balcontact de winnende treffer te produceren: 2-1.

Zo kreeg Purmersteijn toch nog de driepunter die na de eerste helft een zekere zak leek. De thuisploeg was heer en meester en naast de snelle openingstreffer van Mircle Elstak, na goed voorbereidend werk van Thomas Schaap, kreeg het nog een handvol kansen. Door een gebrek aan scherpte voor de goal verzuimde men echter afstand te nemen.

Hiervoor kreeg de ploeg van Mo El Bouziani kort na de rust de rekning gepresenteerd toen de koud ingevallen Bas Siebert de 1-1 liet aantekenen. Het duel werd er hierna niet leuker op met enkele pittige overtredingen en de nodige irritaties in het veld. Hierdoor trok de scheidsrechter uiteindelijk negen minuten bij. Die extra tijd was al even bezig toen El Bouziani alsnog Promes bracht voor de moegestreden Elstak. Een gouden wissel, zo bleek nauwelijks een minuut later toen de invaller voor dolle vreugde in het Purmerendese kamp wist te zorgen.