PURMEREND - Purmersteijn heeft de uitstekende vorm van de laatste weken nog eens luister bijgezet door Rohda Raalte met ruime cijfers terug te wijzen. De ploeg van trainer Mo El Bouziani zegevierde in eigen huis met maar liefst 5-0.

Van quitte af aan liet de thuisploeg er geen gras over groeien wat de intenties waren. De tegenstander uit Raalte werd direct onder druk gezet en binnen vijf minuten opende Luca Gilliot de score. Deze score werd op slag van rust verdubbeld door een benutte strafschop van Thomas Schaap.

Ook na de rust was Purmerstein heer en meester en nadat Schaap met zijn tweede treffer al snel voor de 3-0 had gezorgd was het duel feitelijk beslist. El Bouziani kon het zich veroorloven om na een uur spelen vier spelers te vervangen. Twee invallers, Jordy Beekhof en Floris Coffeng, voerden de score nog verder op. Waar er sprake was van een collectieve zege kroonde verdediger Timo Polman zich met drie assists tot man van de wedstrijd.

Door de zege klimt Purmersteijn naar de derde plaats op drie punten van koploper RKAVV. Komende zondag gaan de Purmerenders op bezoek bij middenmoter Westlandie in Naaldwijk.