HEINO - Purmersteijn heeft drie punten overgehouden aan het uitduel bij het geromoveerde Heino. Een knappe prestatie van de ploeg van Mo el Bouziani omdat men al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Mylan Polman.

Polman moest al na twaalf mnuten het veld ruimen op advies van de assistent-scheidsrechter die een vermeende slaande beweging had geconstateerd. Op dat moment had Purmersteijn al een voorsprong genomen door een mooi afstandsschot van Thomas Schaap.

Opmerkelijk genoeg bleef Purmersteijn hierna makkelijk overeind In Overijssel tegen een ploeg die voornamelijk de lange bal hanteerde. Linksback Marlon Amankwah zorgde vlak na de rust voor de 0-2. Een kwartier voor tijd moest de sterk keepende Nick van Santen zich wel gewonnen geven, maar Schaap besliste het duel met zijnn tweede treffer. Ver in blessuretijd deed Heino nog iets terug: 2-3.