VEENENDAAL - Purmersteijn heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker en daarmee ook voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker in het volgende seizoen. De vierde-divisionist won op bezoek bij tweedeklasser VRC in Veenendaal.

De ploeg van Mo el Bouziani kwam nooit echt in gevaar en een bekerstunt van de thuisploeg zat er dan ook niet in. Mircle Elstak opende al na drie minuten de score en deze werd een half uur later verdubbeld door Luca Gilliot. Even leek het nog spannend te worden toen Van den Berg namens VRC in de blessuretijd van de eerste helft tegen scoorde.

Direct na rust nam Purmersteijn het heft weer in handen en had men het duel feitelijk binnen een kwartier beslist. Opnieuw Elstak en Gilliot vonden het net en laatstgenoemde maakte even later zelfs zijn derde treffer van de avond. De late tegentreffer van Bomers was slechts voor de spreekwoordelijke eer van de thuisploeg: 2-5.