ALPHEN AAN DEN RIJN - Purmersteijn heeft door een ijzersterke eerste helft bij ARC de ongeslagen status vastgehouden. De ploeg van trainer Mo El Bouziani zegevierde met 2-4 in Alphen aan den Rijn.

Illustratief voor de sterke start van de Purmerenders was het feit dat ARC-trainer Mark Evers al voor de rust tweemaal wisselde. Dit werd ingegeven door het feit dat Purmersteijn de de thuisploeg deklasseerde. Danyl Plasmeyer opende na twaalf minuten de score, die even later verdubbeld werd door Timo Polman. Nog voor de rust had Rowan Meijer de gasten zelfs op 0-3 gebracht.

Ook na de rust was Purmersteijn de betere ploeg al deed ARC halverwege de tweede helft wat terug via Samson. Echt in problemen kwam Purmersteijn nooit, zelfs niet toen ARC in blessuretijd nog iets dichterbij kwam. Kort hierna bepaalde Omar Nait Aicha namelijk de eindatnd op 2-4.

Volgende week zondag 17 septemer speelt Purmersteijn in eigen huis tegen AFC '34.