AMSTERDAM - Purmersteijn heeft JOS Watergraafsmeer, dat de eerste drie wedstrijden had gewonnen, het eerste puntenverlies toegebracht. In Amsterdam speelde de ploeg van trainer El Bouziani met 1-1 gelijk.

De oefenmeester zal na afloop hebben gesteld dat zijn ploeg twee punten heeft laten liggen alhoewel het begin moeizaam was voor de Purmerenders. Richie Owusu-Ansah klopte keeper Van Santen met een gekruld schot in de verre hoek en Hanne Hagary mikte op de lat. Hierna werd Purmersteijn brutaler en kreeg het mogelijkheden via o.a. Madi, Van der Meulen, meholli en Mylan Polman. Het overwicht zorgde op slag van rust voor de verdiende gelijkmaker toen Danyl Plasmeijer wel raad wist met een verre pass van Ufuk Ulker en koelbloedig scoorde.

Ook na de rust was Purmersteijn, maar Timo Polman, Van der Meulen en invaller Nait-Aicha misten het geluk voor het doel waardoor het bij 1-1 bleef. In het soms griimmige duel zag Hagary vlak voor tijd nog zijn tweede gele kaart.

Purmersteijn speelt komende zondag 1 oktober thuis als DHSC op bezoek komt.