RAALTE - Met nog vier wedstrijden voor de boeg blijft Purmersteijn titelkandidaat en klom het zelfs een plaatsje in de stand van de vierde divisie. De ploeg van trainer Mo El Bouziani won op bezoek bij middenmoter Rohda Raalte met 0-2.

Van de vier ploegen die om de titel lijken te gaan strijden wonnen er dit weekend drie, waaronder Purmersteijn. Alleen HBS liet twee punten liggen waardoor de Purmerenders nu klimt naar een gedeelde tweede plaats. Samen met RKAVV heeft men nu twee punten achterstand op koploper Hoogeveen. HBS staat met een puntje minder net onder Purmersteijn.

In Raalte was Purmersteijn voor de rust de betere ploeg en de voorsprong die op slag van rust ontstond door een treffer van Mylan Polman was dan ook verdiend. In de tweede helft had men het een stuk lastiger, zelfs nadat Rohda Raalte met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor Haafkens. Keeper Nick van Santen hield de gasten zelfs op de been door een makkelijk gegeven strafschop van Van Hoogstraten te keren. In de blessuretijd besliste Rachid Madi vervolgens het duel: 0-2.

Purmersteijn speelt zijn volgende wedstrijd op zondag 7 mei als Westlandia op bezoek komt.