MEPPEL - Purmersteijn blijft ook na de veertiende speelronde meedoen om de bovenste plaatsen in de 4e Divisie. Op bezoek bij het laagggeklasseerde Alcides in Meppel zegevierde de ploeg van trainer Mo El Bouziani met 0-2.

De Purmerenders hadden nog flink wat moeite met de verdedigende tactiek van de Drentse ploeg, maar kwamen na een kleine twinitg minuten toch verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Rachad Madi werd ingekopt door Younes Oulhou.

Na rust bood Alcides meer aanvallende tegenstand, maar het was Purmersteijn dat in de tegenstoot voor het meeste gevaar zorgde. Toch duurde het lang voordat de beslissing viel. Bij het ingaan van de blessuretijd was het Roman de Castelo de Silva die de bevrijdende 0-2 liet aantekenen.

Door dit resultaat blijft Purmersteijn in de top vier met ploegen die allen binnen vier punten van elkaar staan. Komende zondag sluit men de voetbaljaargang 2022 af met een thuiswedstrijd tegen de nummer vijf in de stand, SJC.