HEERENVEEN - Ajax heeft voor het eerst sinds 2008 weer eens uit verloren van SC Heerenveen en de Friezen maakten daarmee gelijk een einde aan een ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden in de eredivisie van de Amsterdammers. In het Abe Lenstra Stadion eindigde het in 3-2 voor de thuisploeg.

Ajax kwam er voor rust amper aan te pas tegen een fel startend SC Heerenveen.Van Amersfoort opende de score. Op aangeven van Baude kopte hij de bal in de verre hoek. Haye trof daarna met een vrije trap de lat en dat deed Hlynsson namens Ajax even later ook bij een tegenstoot. Sahraoui maakte er vervolgens, in twee instanties, 2-0 van.

Kort na de rust stond Van Amersfoort wederom op de juiste plek bij defensieve wanorde bij Ajax. Toch kwamen de Amsterdammers terug na een eigen doelpunt van Bochniewicz en een treffer van Akpom. In blessuretijd leek het nog gelijk te worden, maar er kon niet vastgesteld worden of de bal de lijn passeerde.