ZUIDOOSTBEEMSTER - In de onderste regionen van de eerste klasse hebben ZOB en VIOS zaterdag de punten gedeeld en dat was eigenlijk een wonder nadat de gasten uit Warmenhuizen in de tweede helft een 0-3 voorsprong namen. In de slotfase kwam de thuisploeg via twee invallers toch nog op gelijke hoogte: 3-3.

Onder herfstachtige omstandigheden was de eerste helft volledig in evenwicht. ZOB begon weliswaar met een offensief, maar echt veel grote kansen leverde het allemaal niet op.

Hoe anders was het beeld na de rust, want toen vielen de doelpunten als de balderen van de boom in deze tijd. Halverwege de tweede helft stonden de gasten van trainer Jurg Bosman namelijk plotseling op een 0-3 voorsprong. Kai Botman scoorde met een intikker en een fraai afstandsschot en tussendoor deed ook Sem Dekker, op aangeven van Botman een duit in het zakje.

Niets aan de hand van de gasten, maar trainer Hans Schakel van ZOB bracht nog maar eens twee verse krachten in, na eerder al tweemaal te hebebn gewisseld, en één van hen, Robin Stevens, liet de 1-3 aantekenen. ZOB putte daar moed uit en kreeg uiteindelijk in de slotminuten de beloning via een andere invaller, Colin Coenderman, die met twee doelpunten binnen een minuut de eindstand op 3-3 bepaalde.