PURMEREND - Purmerendse peuters, kinderen en tieners die zich tijdens de voorjaarsvakantie sportief willen vermaken kunnen naar de Spurd-VoorjaarsPurVak. Spurd verzorgt diverse activiteiten en clinics voor kinderen in verschillende sportzalen en in het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend. De toegang tot de VoorjaarsPurVak is - behalve voor het zwembad - gratis, het programma staat op de website van Spurd.

De meeste activiteiten tijdens de Spurd-VoorjaarsPurVak vanaf maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari zijn vooral voor basisscholieren, maar er zijn ook sportieve activiteiten voor peuters en voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De minimumleeftijd in de sportzalen is vier jaar, behalve in De Weide en De Kraal (beide in Weidevenne), daar is de minimumleeftijd twee jaar. Voor de kinderen van twee tot zes jaar is de kleine zaal ingericht.

Een aantal sportverenigingen verzorgt in sportzalen voor basisscholieren clinics, atletiek door NEA Volharding en softbal door Flying Petrels en in het Leeghwaterbad clinics duiken en demonstraties ZeemeerminZwemmen. Het deelnemen aan de clinics kost de kinderen in de sportzalen niets, de clinic duiken kost € 2,50 bovenop de toegangsprijs en vooraf inschrijven is verplicht en kan bij de receptie in het Leeghwaterbad. De clinics bieden een korte kennismaking met de betreffende sport.

De VoorjaarsPurVak voor basisscholieren is er van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur in de sportzalen Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord, Brede Scholen De Kraal en De Weide in Weidevenne en in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. De toegang tot de VoorjaarsPurVak in de sportzalen is gratis.

peuters

Voor kinderen van twee tot en met zes jaar zijn er elke ochtend in de voorjaarsvakantie speciale activiteiten van de PurVak. Deze zijn in de sportzaal aan de Sweelinckstraat in de wijk Wheermolen. Er is onder meer een zogenoemde jungle glijbaan (behalve vrijdag) en steeds is er om 11.00 uur een voorleesmoment. De gratis toegankelijke VoorjaarsPurVak voor peuters is van 10.00 uur tot 12.30 uur. Het is verplicht dat een ouder of opa of oma in de sportzaal aanwezig blijft.

zwembad

Tijdens de VoorjaarsPurVak kunnen kinderen van 13.00 uur tot 16.00 uur ook naar de PurVak-activiteiten in het Spurd-Leeghwaterbad. In het sportbad en in het instructiebad zijn voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten. Voor het zwembad geldt de gewone toegangsprijs van € 5,20 en daarvoor is vanzelfsprekend recreatief zwemmen in beschikbare baden voor en na de VoorjaarsPurVak mogelijk. Woensdagmiddag is de toegang tot het zwembad en daarmee tot de PurVak € 4,50.

tieners

Voor jonge Purmerenders vanaf ongeveer dertien jaar is er vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur VoorjaarsPurVak met onder meer freerun parcours in sportzaal De Gors en maandag tot en met en donderdag is er ook PurVak van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart. De toegang tot de Spurd-VoorjaarsPurVak voor tieners is gratis.

Spurd verzorgt in opdracht van de gemeente de gratis toegankelijke PurVak in sportzalen.