VOLENDAM - Een heel “leger” dames selectieturnsters turnde afgelopen weekend in het mooie SportXperience te Amsterdam hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

Jeugd 2 3e divisie 
Amy Veerman heeft zaterdagmorgen samen met trainster Marianne Zwarthoed een sterk staaltje vakmanschap neergezet: ze werd 2e in de meerkamp: zilver!

Senior 3e divisie
Josephine Pauws turnt dit seizoen 2 niveaus hoger dan het voorgaande en ze liet zien dat ze makkelijk meekan op dit niveau.

Pupil 1 N3
Caitlin van Weerden turnde met wisselend succes en eindigde op de 25ste plek.

Instap N2
Dewy Rein turnde haar eerste officiële wedstrijd en deed dat super: ze werd 7e. 

Pupil 1 N2
Esmée Ettema had vandaag wat pech en niet alles lukte als gewoonlijk, ze werd 24ste. Lindsey Ettema blonk vooral uit op balk en eindigde als 20e. Sabine de Koning was niet helemaal fit, ondanks dat deed ze haar best en ze is als 23e geëindigd. Yasmine Veerman turnde een stabiele wedstrijd en eindigde met een prachtige arabier flick-flack waardoor ze de 14e plaats kreeg. Mandy Pelk heeft vandaag een hele mooie wedstrijd geturnd. Ze werd 10e. Fiene Kemper kon ook heel tevreden zijn met haar 15e plaats. Megan Veerman maakte wat fouten en werd daardoor 25e. Julia de Boer werkt hard aan haar netheid en dat was te zien: ze eindigde als 16e.

Junior 2e divisie
Jette Sloots, Jill Pannekeet en Rosanne Blokker hun nieuwe programma’s voor het eerst en dat deden ze keurig. Aan een aantal punten moet nog gewerkt worden, maar het ging al erg goed. De eindstand werd: Jette - 17e en Rosanne - 20e en de lang geblesseerde Jill kwam zelfs terug met het goud: 1e plaats. 

Jeugd 2e divisie 
Elena Schilder en Anouk Tol turnden een nette wedstrijd, niet met heel hoge d-scores, maar vooral basisoefeningen die ze heel netjes turnen en met resultaat: Elena werd 10e en Anouk zelfs 5e !

Jeugd 1 N3
Linde Snoek en Marit Schilder schitterden op de zondagavond: hun sierlijke oefeningen werden terecht beloond met heel hoge scores: een knappe 5e plaats voor Linde en Marit ging er vandoor met zilver!

Al met al spannende wedstrijddagen met mooie resultaten, maar met zeker nog verbeterpunten. Op de 2e voorwedstrijd gaan de dames vlammen om zeker te zijn van een plaats in de landelijke wedstrijden. Er is nog op elke oefening nog ruimte voor verbetering dus dit belooft nog wat! 

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.