VOLENDAM - Afgelopen weekend waren de tweede kwalificatiewedstrijden voor de kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap. De dames die zich al hadden geplaatst bij de eerste, gingen met een relaxed gevoel de vloer op. Voor het merendeel van de dames was het erop of eronder en dus erg spannend.

Pupil 1 N2
Sabine de Koning maakte op vloer een nare val, waarna ze moest afhaken. Na foto’s in het ziekenhuis bleek de schade gelukkig mee te vallen. Esmée Ettema blonk uit op balk waar ze 3e werd. Op de andere onderdelen liet ze punten liggen waardoor ze zich niet kon plaatsen. Lindsey Ettema is een zeer nette turnster en dat liet ze deze wedstrijd ook zien. Ze kreeg echter een blackout en durfde de arabier flikflak niet meer. Dat is terug te zien in de scores, met als gevolg geen deelname aan de landelijke wedstrijden. Yasmine Veerman turnde een keurige wedstrijd, maar de scores vielen wat tegen. Dankzij haar resultaat van de vorige voorwedstrijd, 14e , is ze toch geplaatst. Fiene Kemper was goed op weg naar de kwartfinales en straalde op de toestellen, tot een kostbare fout bij brug waardoor haar kansen verkeken waren. De 10e plaats van vorige keer was gelukkig voor Mandy Pelk al genoeg voor de kwartfinales. Ze werd zondag 17e, het ging keurig, en maar er moet nog gewerkt aan de balkoefening. Megan Veerman liet een uitstekende verbetering zien, en eindigde knap als 14e, voor doorstroming kwam zij maar net 1 plek tekort. De vorige wedstrijd was Julia de Boer nog teleurgesteld met een 16e plaats, Zondag blonk ze uit. Vooral balk was superstabiel. Haar doel was doorstroming, en dat lukte: Julia haalde het podium met een fantastische 3e plaats, echt boven verwachting.

Jeugd 2e divisie 
Anouk Tol had zich gelukkig al geplaatst voor de kwartfinales, want deze zondag speelde haar voet op en kon zij geen potten breken, ze eindigde ze als 14e. Elena Schilder begon heel netjes op balk om vervolgens op vloer te knallen. Elena haalde hier het 2e hoogste cijfer. De rest ging op rolletjes en Elena mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen, natuurlijk geplaatst.

Instap N2
Dewy Rein was al door naar de kwartfinales en deed het zondag weer keurig. Vooral balk ging erg goed, ze haalde de 2e score van de 39 deelneemsters! In het totaalklassement eindigde Dewy als 13e .

Junior 2e divisie
Jill Pannekeet had vorige keer het goud gewonnen, dus was al zeker van doorstroming. Geluk bij een ongeluk, want zondag moest zij geblesseerd aan haar enkel vervroegd opgeven.
Jette Sloots en Rosanne Blokker turnden gedegen met weinig fouten tot de zenuwslopende balk, waar je er bij fouten gelijk naast ligt. Dat gebeurde helaas, Jette en Rosanne streden voor wat ze waard waren, maar moesten in dit sterke deelnemersveld te veel meiden voor zich laten. Jette werd 15e, Rosanne 17e. 

Jeugd 1 N3
Linde Snoek en Marit Schilder waren beide al geplaatst en turnden zonder zenuwen. De dames lieten zich ook niet afschrikken door Marits rare val op brug, ze herpakten zich op balk met het 3e cijfer voor Linde en het 2e van de wedstrijd voor Marit. Ook sprong en vloer waren heel goed geturnd. Dat kon het puntenverlies van de val op brug niet goedmaken voor Marit, maar Linde eindigde wel op een zeer verdiende 3e plaats, het brons!

Een spannende dag met prachtige medailles, maar ook met ongelukjes en blessures. Een dag met ups en downs. Yasmine, Mandy, Julia, Anouk, Elena, Dewy, Jill, Linde en Marit van harte met jullie plaatsing en veel succes in de NK kwartfinales.