PURMEREND - FC Purmerend heeft in de voorjaarscompetitie nu ook een MO19 team. Bestaande uit 5 "echte" MO19 speelsters, 8 2e jaars MO17 en zelfs 2 1e jaars MO17 speelsters, werd een knappe overwinning behaald in de 1e competitiewedstrijd tegen Waterwijk MO19.

Met de terugkeer van een aantal verloren dochters naar FC Purmerend en het vervroegd doorschuiven van 10 onder 17 speelsters is een MO19 opgestart. Onder begeleiding van Alwin Schuurhuis, Bas van der Velde en Elja Ozinga werd de competitie gestart thuis tegen Waterwijk. Ietwat onwennig in het begin werd wel een 1-0 voorsprong genomen door een doelpunt van Kayleigh Wellerdieck.

Purmerend had het betere van het spel maar na het uitvallen van Nevra Hasirci wegens een nare val, was de organisatie even weg en werd de ruststand 1-1. Begin 2e helft was Waterwijk sterk en leek gebrek aan ritme en conditie de Purmerendse meiden op te breken; al snel werd het 1-2. FC probeerde verzorgd te blijven voetballen terwijl de gasten de geluks lange bal speelden. Uit een snelle counter scoorde Terra Doest de gelijkmaker en Purmerend ging daarna voor de winst. Uit een vrije trap raakte Lotte Perdon de lat en even later bracht wederom Terra Doest de Purmerendsen op een 3-2 voorsprong en was zelfs dichtbij de 4-2. De krachten vloeiden weg bij FC en de een na ander viel uit maar op karakter werd de overwinning binnen gesleept.

Een prima start van de voorjaarscompetitie voor dit nieuwe team.