PURMEREND - Wat begon als hobby van het organiseren van High Tea’s, is inmiddels uitgelopen tot een fulltime baan van het verkopen van losse thee. Annemarie, ook wel Miss Suez, is de trotse eigenaar van Suez Thee.

Omdat de High Tea’s te druk werden moest ze er helaas mee stoppen. Nooit is de passie voor thee weggegaan. Toen Annemarie op een koffie- en theebeurs een inkoper van thee tegenkwam, werd ze op het idee gebracht om zelf losse thee te gaan verkopen. Daar werd ze zo enthousiast van dat ze besloot om het gewoon te gaan doen. Wat begon met 8 smaken is uitgegroeid tot inmiddels 80 theesoorten. Suez High Tea werd Suez Thee.

Vanuit haar huis in Purmerend werkt ze hier dag en nacht aan. Regelmatig organiseert ze nog workshops en tea experiences. Eerst alleen voor familie en vrienden, maar nu wordt de kring steeds breder. Inmiddels kopen mensen vanuit heel het land haar thee en wordt het ook verkocht bij pop-up shops en een delicatesse/buurtwinkel, waaronder Anne & Co in Ilpendam.

De collectie van Miss Suez heeft ook een pareltje, Oma’s Thee. De thee die haar moeder altijd dronk. Naast deze thee zijn er meerdere theeën met een bijzondere naam, zoals Toffe Toverfeeën Thee, niet als eerbetoon maar omdat het mooier klinkt.

Annemarie doet alles zelf, zonder personeel. Een echte alleskunner dus. Ooit wil ze wel verhuizen naar een kantoorpand waar ze alles bij de hand heeft en haar workshops en proeverijen kan doen. Maar voorlopig is het nog even goed zo.

Verschillende theeën
Thee. Je hebt ze in honderden verschillende smaken. Zwart, groen, fruitig en wit. In de zomer gaat Annemarie workshops geven voor het maken van Ice Tea. In de webshop verkoopt ze de theeën die daar geschikt voor zijn.

Losse thee wordt steeds populairder. Dat komt omdat mensen bewuster worden van wat ze drinken. Losse thee heeft vaak geen extra toegevoegde suikers en worden weinig tot niet bewerkt. Doordat de bladeren in hun geheel worden gebruikt komen de smaken meer tot hun recht. De inhoud van een zakje thee bestaat vaak uit het ‘dust’ van thee, het stof wat overblijft na de bewerking van thee. De smaak hiervan is vaak heel sterk. Tegenwoordig zijn er vooraanstaande merken die wel steeds meer kwaliteitsthee gebruiken voor in de zakjes.

Losse thee heeft de ruimte nodig om goed te trekken. Thee zet namelijk 4x in volume uit en dan is een zeefje het handigst. Mensen kiezen vaak voor theezakjes vanwege het gemak. Even een zakje heen en weer halen is sneller klaar, echter heb je dan warm water met een kleurtje en een hele sterke smaak. Veel mensen denken dat het extra veel werk is om losse thee te zetten, echter valt dit reuze mee. Als je gewend bent aan het gebruik van losse thee, dan is het na een paar keer niet veel werk meer en wil je niet anders meer drinken.

Favorieten van Suez Thee
Op dit moment verkoopt Suez Thee 80 theesoorten. Het assortiment is afhankelijk van het seizoen. Wanneer in het voorjaar de Ice Tea tijd er weer aan komt zijn er meer vruchtenmelanges en dit kan oplopen tot wel 90 á 100 soorten!

Zelf heeft Annemarie ook haar eigen favorieten, zoals de Japan Sencha Fukuyu, een pure groene thee en voor in de avonduren liever Rooibos of kruidenmelange. Oma’s Thee behoort dan wel niet tot haar favoriet, deze thee zal ze nooit uit de collectie kunnen halen.

Onder de klanten van Suez Thee zijn voornamelijk de Earl Grey, White Angel en Rooibos Chai favoriet.

Wat kunnen we nog verwachten?
Suez Thee is een aantal theelijnen aan het ontwikkelen, zoals een kinderlijn. In deze lijn komen er soorten thee die van nature al iets zoeter zijn, en dus meer geschikt voor kinderen. Ook komt er een Ibiza lijn met theeën die een ontspannende werking hebben en heel kleurrijk zijn. Als laatste komt er ook een wellness lijn. In deze lijn zitten theeën die pepermunt en andere frisse kruiden bevat die bijvoorbeeld een detox werking hebben of zorgdragen voor een energiek of een rustgevend gevoel.

Hoe komt de thee naar het Westen?
Het Suezkanaal vervoert thee vanuit het Oosten naar Europa. Het kanaal verbindt de Middellandse Zee met de Rode Zee. Dit kanaal is erg belangrijk voor de export van de landen uit het Oosten, waaronder thee.

Thee komt vanuit het Suez Kanaal naar Europa. En via Suez Thee brengt Annemarie de thee bij u thuis.

Benieuwd naar Suez Thee? Neem een kijkje op de website of op de Facebookpagina.