PURMEREND - Het populaire dansfeest AquaDisco in het Spurd-Leeghwaterbad is vrijdagavond 16 december in winterse kerstsfeer. Tegelijk is er op het buitenterrein bij het zwembad in Purmerend Kerst in het Leeghwaterpark. De maandelijkse AquaDisco in het Leeghwaterbad is er voor kinderen tot en met veertien jaar. 

Kinderen kunnen dit keer tijdens de AquaDisco lekker dansen op hitmuziek én op kerstliedjes. Het springkussen ‘Snowboard’ staat bij het recreatiebad en in het instructiebad zijn er regelmatig speciale sneeuwballengevechten. Er is een vrijblijvende les kerstdansen en daarna een wedstrijd met leuke prijzen. Spurd verwacht dat het drukker is dan anders vanwege Kerst in het Leeghwaterpark. Manager van het zwembad Freek Eshuis is blij met de bruisende omgeving in dat weekend: ‘Het is op basis van de ervaring vorig jaar de verwachting dat het vrijdagavond heel druk zal zijn bij het Leeghwaterbad. Ook omdat Kerst in het Leeghwaterpark om vier uur begint adviseer ik als dat kan op de fiets te komen.’ De activiteiten op het buitenterrein eindigen om 23.00 uur.

Voor de AquaDisco zijn de deuren van het Leeghwaterbad vrijdag 16 december open vanaf 18.30 uur. De AquaDisco Kerst! begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor de toegangsprijs van € 4,95 is er in kerstsfeer vette dansmuziek en lekker zwemwater. De toegangskaarten zijn vanaf zondag 11 december in de voorverkoop verkrijgbaar aan de receptie van het zwembad in Purmerend.

Discogangers kunnen hun favoriete dans- en kerstmuziek aanvragen via info@spurd.nl, tijdens de voorverkoop aan de receptie van het Spurd-Leeghwaterbad of tijdens de AquaDisco aan de dj. Hoe eerder de aanvraag er is, hoe meer kans dat de muziek tijdens de winterse AquaDisco Kerst! is te horen.

Jonge muziek- en waterliefhebbers tot en met acht jaar of zonder zwemdiploma moeten tijdens de AquaDisco in en bij het recreatiebad zijn vergezeld door een (betalende) volwassene in zwemkleding. Het muziek- en dansfeest trekt elke keer honderden bezoekers. Het eerste dansfeest in het Spurd-Leeghwaterbad in 2017 is vrijdagavond 20 januari.