PURMEREND - Toen David Bowie op 10 januari 2016 overleed waren de jeugdvrienden bassist Mervyn Sodeike en gitarist Remy Vogel het al snel met elkaar eens: hier wilden zij iets mee. Een muzikaal eerbetoon aan de man die jarenlang deel van hun leven had uitgemaakt. Een absolute grootheid.

Zanger Jacco van Oostveen, drummer Anton Leijdekker en zangeres Anne-Marie Leijdekker toonden zich meteen enthousiast, evenals zangeres Doña Pessy. Tenslotte werd gekozen voor Velibor Weller als toetsenist die op zijn beurt het jonge gitaartalent Mitchel Bakker inbracht, waarmee de line up compleet was. Het Parckpop Festival in Ilpendam zou het decor worden. De band, die nog nooit in deze samenstelling samen had gespeeld, werd direct tot hoofdact gebombardeerd. Het werd een gedenkwaardige avond in augustus en de energie en emotie spatte van het podium. Het leverde een mooie video op en er volgden meer optredens.

Far Above The Moon brengt een respectvol eerbetoon aan een groot en veelzijdig artiest die een grote leegte heeft achtergelaten. Het is mooi om dat te delen met de vele liefhebbers van zijn muziek. “May his music live on forever” is het motto. Far Above The Moon levert daar graag een bijdrage aan.

Vridjag 13 januari 2017 om 20:30 uur in Pop- & Cultuurpodium P3