PURMEREND - Het Purmerends Gemengd Koor viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Dit wordt uitgebreid gevierd. In mei vond al een feestelijk concert plaats in de Purmaryn met medewerking van verschillende koren uit Purmerend. Op 12 november 2017 volgt een uitvoering van het bekende oratorium Die Schöpfung van Joseph Haydn.

Het werk ontstond tussen oktober 1796 en april 1798 en wordt beschouwd als een van Haydns meesterwerken. Dit oratorium beschrijft en illustreert muzikaal het scheppingsverhaal volgens het Bijbelboek Genesis. Drie voortreffelijke solisten verlenen medewerking aan de uitvoering van dit werk: Ingrid Nugteren, sopraan; Eyjólfur Eyjólfsson, tenor en Philip Barckhudarov, bas.

De drie zangsolisten vertegenwoordigen de drie aartsengelen, die over de eerste zes scheppingsdagen vertellen en deze becommentariëren: Gabriël (sopraan), Uriël (tenor) en Rafaël (bas). Het concert wordt begeleid door groot orkest: The New Symphonics. Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Otto de Jong.

Bijzonder aan deze middag is ook dat het Purmerends Gemengd Koor in 1942 debuteerde met de uitvoering van dit zelfde oratorium. Kortom: dit wordt een gedenkwaardige middag en een concert dat u niet mag missen!

Het concert begint om 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Kaarten a € 20,- voor volwassen en € 15,- voor jeugd tot 18 jaar zijn verkrijgbaar aan de zaal, bij onze vaste verkoopadressen, via de mail secretaris@pgkpurmerend.nl of tel. 0228850122.