PURMEREND - Op 25 oktober komt Mounir Samuel naar de Bibliotheek in Purmerend om een interactieve lezing te geven over seksuele diversiteit en genderrollen.

Mounir Samuel is politicoloog en opiniemaker en ging voorheen door het leven als Monique Samuel. De lezing staat in het teken van Purmerend Regenboogstad. In deze maand worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom seksuele diversiteit.

Mounir schreef voor De Correspondent, Trouw, NRC Handelsblad, en levert regelmatig bijdrages voor de Groene Amsterdammer, waarvoor hij fly-in-correspondent Midden-Oosten en Noord-Afrika is. Hij werd bekend als vaste tafelgast bij Pauw & Witteman en schreef negen boeken. Voor zijn reisverhalen en reportages won hij de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs voor grootste journalistieke talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Correspondent Prijs voor jonge correspondenten (2015).

Lezing Mounir Samuel is op woensdag 25 oktober in de Bibliotheek Purmerend van 20.00 – 22.00 uur. Een gratis kaartje kan besteld worden in alle bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Waterland. (Beemster, Edam, Purmerend, Landsmeer en Volendam). Of via www.bibliotheekpurmerend.nl/kaartverkoop.