PURMEREND – Aan de Waterlandlaan in Purmerend is dankzij de donatie van Sandra een nieuwe openbare boekenkast verschenen, je kunt hier gratis boeken meenemen om te lezen. Tijdens kantooruren kan
iedereen hier terecht.

Kinderboeken, informatieve boeken, romans en meer. Voor iedereen is wel iets interessants te vinden. Tijdens kantooruren kunt u hier terecht om boeken te lenen of brengen. Ken jij mensen die meer zouden kunnen lezen? Geef een boek en help laaggeletterdheid aan te pakken!

2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd en ook zijn er veel kinderen met een taalachterstand. Door deze mensen vaker een boek te geven en eventueel te helpen lezen kunnen wij hier gezamenlijk een verschil in maken.

Het is wetenschappelijk bewezen dat, wanneer je een baby vanaf 3 maanden regelmatig voorleest dit een positief effect heeft op de taalontwikkeling. Daarnaast wordt ook de fantasie en het geheugen van het kind geprikkeld.

Om deze reden organiseert Logopediepraktijk ISTO elke woensdag (15.00-15.45 voor basisschoolleeftijd en 16.00-16.45 voor groep 7/8) en donderdag (15.30-16.15 voor basisschoolleeftijd) een voorleesclub voor kinderen. Deelname hieraan is gratis.

Hiernaast is het op maandag (10.00-11.00) en op donderdag (14.30-15.30) als volwassenen ook mogelijk om begeleiding te krijgen in de Nederlandse taal. Deelname is gratis, wel graag eerst opgeven.

De huidige boekenkast zal de komende tijd worden uitgebreid. Boeken brengen of informatie vragen mag altijd. Tijdens kantooruren zijn er altijd medewerkers aanwezig om u te woord te staan.