PURMEREND - Rob Klerkx and The Secret maken tijdens deze show in P3 DVD opnames voor hun zevende album Fever Dream in drie verschillende zettingen: akoestisch, semi elektrisch & met volledige band. Iedereen die een ticket koopt voor de show op 10 februari krijgt de DVD daarna gratis opgestuurd!

Rob Klerkx is bekend door zijn werk als drummer (Moke), maar is voornamelijk actief als liedjesschrijver en frontman van zijn collectief Rob Klerkx and The Secret. Het album Fever Dream is een meer gitaar georiënteerde plaat geworden. Met de energie van The Secret leverde dit hardere liedjes op, zonder de kern van het liedjes schrijven uit het oog te verliezen.

“Wij zijn allemaal gevoed door de jaren negentig gitaarbands. Rock die een progressieve kant raakt, met als houvast goede songs. Niet heavy doen om het heavy doen. Je kan een goed lied ook gewoon keihard spelen.”

Er zitten veel lagen en veel power in Fever Dream. Hoe verder je in de plaat komt, hoe meer je dat hoort. De beleving van die nummers komt live nog verder tot uiting. Het is een trip, een beleving. Hoe puurder hoe beter. Een nieuwe vette rockplaat met goede liedjes. Geen singer-songwriter met begeleiding, maar een sterke frontman en songschrijver met een heel goede band. Zoals Tom Petty and the Heartbreakers of Bruce Springsteen and the E-Street Band.

The Secret bestaat uit:
Rob Klerkx (Zang, gitaar – Moke)
Ralph van Reijendam (Drums)
Ben Kribben (Bass, Backing vocals – Van Dik Hout)
Ruard Sanders (Gitaar)
Herman Wilken (Gitaar)
Joris Holtackers (Keys)

Voorprogramma: The Jaydees

The Jaydees zijn vijf muzikanten die elkaar vonden in hun onblusbare passie voor (alt) country en americana. Tijdens sessies in afgelegen schuren, geblindeerde garages en kaarsverlichte zolders schaafden zij, slechts gewapend met akoestische, houten instrumenten en fluwelen stemmen aan een authentiek, natuurlijk geluid. Wat betreft invloeden/referentiekader mag je denken aan Neil Young, Townes van Zandt, Gram Parsons of George Jones maar ook aan nieuwere namen als Gillian Welch, Howe Gelb, Daniel Romano en Ryan Adams. Bij de concerten die The Jaydees geven mag je rekenen op songs van het album afgewisseld met afgestofte pareltjes van bovengenoemden en andere artiesten uit de C&W/Americana hoek. De ervaren muzikanten verdienden hun sporen bij (inter)nationaal bejubelde bands en artiesten als Majestic Scene, Wealthy Beggar, Deacon Blue, Dearhunter, Rosemary’s Sons, Stevie Ann, Capercailly, Fish en Wende.