PURMEREND - Vorige week donderdag wandelden wethouder Eveline Tijmstra en de vrijwilligers van het Purmerends Museum de vernieuwde stadswandeling in de Purmerendse binnenstad. De zon scheen, dus trok de wandelploeg vol goede moed de binnenstad in.

In Purmerend zijn twee wandelroutes beschikbaar bij het VVV-informatiepunt, een stadswandeling en een grachtenwandeling. De vrijwilligers van de VVV in het Purmerends Museum merkten dat de wandelingen erg populair zijn. Daarom zijn beide wandelingen nu in een modern jasje gestoken en aangevuld met leuke weetjes over Purmerend. Wethouder Tijmstra is hier erg blij mee en wilde de vrijwilligers bedanken.

Bedankje
“Welkom, ik vind het leuk om kennis met jullie te maken”, stak Tijmstra op de Kaasmarkt van wal. “Geheel vrijwillig draaien jullie nu alweer ruim vijf jaar het VVV-informatiepunt in Purmerend. Heel fijn dat jullie dit willen doen naast jullie werk voor het VVV. Hieruit blijkt dat jullie mensen zijn met hart voor de stad. Voor veel toeristen begint de kennismaking met onze stad bij jullie. Jullie enthousiasme en kennis zijn daarom belangrijk.”

Wandeltijd!
Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en ambassadeurschap voor Purmerend nodigde de wethouder hen uit voor de vernieuwde stadswandeling. Onderweg werd af en toe gestopt voor een klein hapje en een drankje.

Voor toeristen
Bureau Toerisme Laag-Holland promoot de hele regio waar ook Purmerend onder valt. Alle wandelingen zijn nu in dezelfde stijl opgemaakt. Daarnaast zijn ze opgenomen in de izi.TRAVEL app, die al door veel toeristen gebruikt wordt. De vernieuwing van de wandelingen sluit ook aan bij de hop-on-hop-off bus die sinds kort door de regio rijdt.