PURMEREND - Voorlezen is heel erg belangrijk. Het is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. Voorlezen helpt kinderen de wereld te ontdekken en maakt dat kinderen later zelf graag gaan lezen. De Bibliotheek wil graag ouders helpen om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken. Daarom kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden en boetevrij boeken lenen. En er zijn er regelmatig leuke en inspirerende bijeenkomsten voor kinderen, ouders en grootouders in de Bibliotheek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari) gonst het helemaal van de gezellige voorleesactiviteiten en krijgen de kleintjes ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden.

Yoga en prentenboek

Samen opgaan in het verhaal Ssst! De tijger slaapt. Eerst leest de yogajuf voor uit het bekroonde prentenboek van Britta Teckentrup en dan gaan de kinderen tijdens een speciale yogales heel voorzichtig langs de tijger lopen. Hoe kunnen de dieren voorbij de tijger komen zonder dat ze wakker wordt? Deze activiteit is voor kinderen van 2 – 4 jaar en de toegang is vrij!

Yoga en prentenboek

is op Zaterdag 27 januari om 10.30 uur in de Bibliotheek Edam, zaterdag 27 januari om 10.30 uur Bibliotheek Landsmeer en op zondag 28 januari om 14.30 uur in de Bibliotheek Purmerend.

“Waar de wind waait” gedichtenmiddag 5-6 jaar

Brenda Heijnis schreef een bundel met humoristische, luchtige gedichten voor jonge kinderen. Op deze middag komt zij voorlezen uit eigen werk. Over in de plassen springen, de regenboog, wiebelige oma’s en rare buurvrouwen. Kinderen mogen luisteren, meepraten en tekenen. Deze activiteit is voor kinderen van 5-6 jaar en de toegang is vrij!

De gedichtenmiddag is op zaterdag 3 februari van 14.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Purmerend.

“Ssst! de tijger slaapt” Sing-in

Snel, we moeten een slaapliedje zingen! En kun je ook een beetje wiegen? Tijgers vinden het namelijk heerlijk om in slaap te worden gewiegd. De kleintjes doen gezellig mee met Muziek op Schoot docenten Louise Dijkman en Diana Veldkamp. Deze activiteit is voor kinderen van 1-4 jaar en de toegang is vrij!

De Sing-in is op woensdag 24 januari vanaf 15.30 uur in de Bibliotheek Volendam, op zaterdag 27 januari om 10.30 uur in de Bibliotheek Purmerend en op zaterdag 3 februari 10.30 uur Bibliotheek Beemster.

De tijger en het vertelkastje

O nee. De tijger is Klaar wakker! Maar gelukkig is er een verrassing!! Voorlezen is leuk maar voorlezen met de Kamashibai is nog leuker! Het verhaal van de tijger wordt verteld met gebruik van een Japans vertelkastje. Een adembenemende voorstelling van verteltheater Leeuwenhart. Deze activiteit is voor kinderen van 4-6 jaar en de kosten zijn

€ 2,50 voor 1 kind en 1 begeleider.

Verteltheater Leeuwenhart is op woensdag 31 januari 15.30 uur Bibliotheek Purmerend. Kaartverkoop in bibliotheken en via www.bibliotheekwaterland/kaartverkoop.