PURMEREND -De Bibliotheek Purmerend heeft maandelijks een spreekuur voor informatie en advies over slechtziend- en blindheid. Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele klachten zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen naar de mogelijkheden passend bij de persoonlijke vragen. Bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Met de juiste aanpassingen en/of hulpmiddelen is het mogelijk om volop in het leven te blijven staan.

Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies bij het spreekuur in de Bibliotheek. Visio ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het verwezenlijken van de wens om zelfstandig te leven. Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Het spreekuur van Koninklijke Visio is iedere maand vrij te bezoeken in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. De eerstvolgende is op maandag 25 september van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is vrij!

Voor advies en informatie naar het spreekuur in de Bibliotheek

Er zijn in de Bibliotheek Purmerend meerdere spreekuren van verschillende instanties die gratis toegankelijk zijn. Iedere dinsdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur Juridisch spreekuur, Bureau Discriminatie zaken op dinsdag en donderdagochtend van 11.00 – 14.00 uur. Het vrijwilligerspunt iedere dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur en de Formulierenbrigade iedere maandag- en dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Iedere vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur Computer-inloopspreekuur.

Kijk voor meer informatie over de spreekuren op www.bibliotheekwaterland.nl/spreekuren