PURMEREND - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 60-jarige Purmerender voor brandstichting in maart en april. De man zou drie keer zijn eigen huis in de fik hebben gezet.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. Het OM en de politie kunnen dit tegenover NH Nieuws echter niet bevestigen. Wel vertelt een woordvoerder dat de verdachte op dit moment nog steeds vastzit. Op 11 juli wordt hij voorgeleid aan de rechter.

De politie heeft de man, John Wolkers, vorige week woensdag aangehouden op de Binnendijk in Purmerend. Telkens werd het gezin Wolkers dat in de straat woont getroffen. Op 13 maart brandde de auto van het gezin af. Vervolgens werd er op 1 april een met lampenolie doordrenkte handdoek door de brievenbus gepropt en aangestoken. Hierdoor ontstond brand aan de binnenkant van de voordeur. Op 16 april werd er bovendien brand gesticht in het schuurtje dat bij de woning hoort. Mogelijk heeft Wolkers dit dus zelf gedaan.

Eerder liet hij al weten aan NH Nieuws dat hij drie mensen op het oog had als dader, van wie één als hoofdverdachte. "Ik kom hem zelfs in de supermarkt tegen, of op de fiets. Dan rijdt hij rond", vertelde hij in april aan NH Nieuws. "Hij woont hier niet ver vandaan. Ik vind dat heel moeilijk, want het liefst zou ik hem aanvliegen."