ZUIDOOSTBEEMSTER - De politie van Basisteam Purmerend heeft op sociale media laten weten dat honderden bestuurders een bekeuring kunnen verwachten naar aanleiding van een ongeval hedenmorgen op de N244. Velen negeerden hierbij het rode kruis waardoor hulpverleners hun werk niet goed konden doen of er een gevaarlijke situatie ontstond.


"Vanmorgen vond er een aanrijding plaats tussen twee voertuigen op de kruising van de N244 ter hoogte van de A7. Vanwege deze frontale aanrijding waren er maatregelen getroffen, zodat hulpinstanties, de wegbeheerder en de sleepdienst veilig hun werk konden doen. Werk met zorg voor de betrokkenen en focus op het zo snel mogelijk weer vrijgeven van het kruispunt.

Tijdens deze werkzaamheden was afrit 6 van de A7, in de richting van Hoorn, afgesloten middels rood kruis. Het rode kruis zorgt ervoor dat wij of rijkswaterstaat geen personeel kwijt zijn aan het afsluiten van de afrit. Het rode kruis spreekt immers voor zich.

Honderden bestuurders dachten toch nog wel even de afrit te kunnen nemen en negeerden daarbij het rode kruis.

Dit zorgde voor een dusdanige overlast op de ongevalslocatie dat wij personeel, voertuigen en middelen kwijt waren aan de verkeersdoorstroming en het garanderen van een veilige werkomgeving. TIJDENS DE HULPVERLENING!

Hierop is besloten om de kentekens van 339 overtreders te noteren, zij ontvangen binnen enkele weken een bekeuring thuis van honderden euro's.

Los van de overlast konden wij vanwege de extra inzet op de ongevalslocatie maar liefst twee spoedritten niet rijden! Twee meldingen waarbij mensen 112 belden en direct politie nodig hadden.

Onthoud: Rood kruis, niet voor Ni

En voor de bestuurders die het wel snappen:

Namens onze partners, de slachtoffers en ons: bedankt voor het omrijden!"