PURMEREND - De brandweer van Purmerend heeft maandagavond de hulp moeten inschakelen van meerdere korpsen in de omgeving na een brand met meerdere brandhaarden in het Purmerbos. Deze zouden zijn onstaan in het gras van het bos.


Het ging om een zogeheten grondvuur waarbij meerdere grassen en pollen in de rand staan. Mede daarom werd er snel opgeschaald naar "zeer grote brand". Om het vuur te bestrijden werden niet alleen meerdere korpsen opgeroepen, maar maakte men in d elucht tevens gebruik van de politiehelikopter en een drone. Met "vuurzwepen"werden de diverse brandjes uitgeslagen. Uiteindelijk was men uren bezig om alles uit te krijgen, maar d ebrandweer zegt de situatie in het bos de komende uren ook nog in de gaten te houden.

Uit veiligheidsoverwegingen werd het bos, wat wordt beheerd door Staatsbosbeheer, ontruimd en werden mensen verzocht om vooral weg te blijven van het bos. Het is nog onduidelijk wat de brand veroorzaakt heeft. "Met deze droogte kan een klein stukje glas wat in het gras ligt al genoeg zijn om een brandhaard te doen ontstaan", aldus een wooordvoerder van de brandweer.

Naast de bradnweer waren er ook ambulances en politie ter plaatse, al raakte er niemand gewond.