PURMEREND/MIDDENBEEMSTER - Naar aanleiding van een schietincident op een woning in Purmerend en een explosie bij woning in Middenbeemster in de afgelopen nacht heeft burgemeester Ellen van Selm vandaag nog besloten dat beide woningen voorlopig gesloten blijven. Ook zal er op beide locaties cameratoezicht komen.


De burgemeester verklaarde in haar statement het volgende:

'We hebben allemaal kunnen lezen over de gebeurtenissen aan de Groenveld in Middenbeemster, de Boeierstraat en de Weverstraat in Purmerend van de afgelopen dagen. Zowel de buurt als ik zijn erg geschrokken. De wijkwethouders en ik hebben met bewoners gesproken. De zorgen die zij uiten voel ik ook.'

Besluiten burgemeester

'De politie doet onderzoek. De onderzoeken zijn nog niet klaar. Ik ben in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie over wat nodig en passend is om de rust terug te laten keren. Daarom neem ik deze besluiten:

Er komt cameratoezicht aan de Groenveld en de betreffende woning wordt gesloten.

Er komt cameratoezicht in de Boeierstraat en de betreffende woning wordt gesloten.

In de Weverstraat komt ook cameratoezicht, maar de woning hoeft daar niet dicht.

Deze acties zet ik in gang op basis van de feitelijke informatie die ik nu heb om de rust terug te brengen.

Als gemeente informeren we bewoners vandaag over de maatregelen. En bewoners krijgen meer informatie over waar zij terecht kunnen met vragen. De wijkmanagers in deze wijken staan in contact met de buurt.

Ik wil daarnaast buurtgenoten vragen om voor elkaar te zorgen en op elkaar te letten. Wanneer zij iets geks zien, dan kunnen zij contact opnemen met politie via 0900-8844. Als er spoed is met 112.'