PURMEREND - Dat je niet met vuurwerk moet stunten, is algemeen bekend. Een waaghals uit Purmerend vond het afsteken van een rotje (of illegaal vuurwerk) blijkbaar niet spannend genoeg en besloot er een extra element aan toe te voegen.

Het rotje wordt, omringd door een brandende vloeistof (het is niet duidelijk of het terpentine of spiritus is) aangestoken in het skateparkje in de Purmerendse wijk De Gors. Vervolgens rent de jongen hard weg en houdt hij gepaste afstand. Althans, dat denkt hij zelf.

Harde knal
Maar nadat de boel na de ontsteking behoorlijk begint te fikken, zoals te zien is in de video op Dumpert, valt er een harde knal te horen. Er ontstaat een enorme vuurbal en de vonken vliegen in het rond. Een van die vonken belandt in de schoot van de aanstichter van deze vuurwerkbom, die dacht genoeg afstand te houden.

De man rent hierna hard weg en aan het einde van de film is een gil te horen. Hoe het uiteindelijk afloopt met de jongen is niet meer op de video te zien. Of er door de capriolen van de jongen schade is ontstaan aan het parkje, is niet bekend.