PURMEREND - De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag groots uitgerukt na een melding van een schietpartij in Purmerend. Achteraf bleek het vermoedelijk om een steekincident te gaan. Er zijn enkele personen aangehouden nadat de politie de omgeving had afgezet.


De melding van het incident aan de Mosselbaai kwam rond 01.30 uur waarna meerdere politie-eenheden, ambulances en een traumateam werden opgeroepen om hulp te bieden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat op dit moment nog vrij veel onduidelijk is, maar het vooralsnog om een steekpartij lijkt te gaan en er niet is geschoten.

Het gewonde slachtoffer is door ambulancepersoneel opgevangen. Na de eerste zorg is deze met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Een politiewagen is achter de ambulance mee naar het ziekenhuis gereden.

De politie heeft rondom de Mosselbaai een gedeelte van de straat afgezet voor onderzoek. Aan de Zambezilaan zijn meerdere personen aangehouden. Ze zijn geboeid en met verschillende politievoertuigen naar het bureau overgebracht. Een auto is door de politie afgesleept.

De toedracht van de steekpartij is nog onbekend.