PURMEREND - Op vrijdag 12 februari jl. wordt een 59-jarige man uit Purmerend tijdens zijn werk in een bewaakte fietsenstalling aan het Beatrixplein in Purmerend, beroofd en zwaar mishandeld. De fietsenstalling is gelegen nabij het treinstation Purmerend.


Op zaterdagochtend 13 februari wordt het slachtoffer bewusteloos en onder het bloed door zijn collega aangetroffen in het kantoortje van de fietsenstalling aangetroffen. De gewonde medewerker heeft geen idee wat er gebeurd is, maar heeft veertien uur hulpeloos en buiten kennis in dat kantoortje gelegen. Ook blijkt later dat er diverse goederen uit het pand zijn weggenomen, waaronder een tas met gereedschap en een bedrijfsjas.

Camerabeelden
Bij de fietsenstalling hangen helaas geen bewakingcamera's. Maar op camerabeelden uit de omgeving van het station zijn twee personen te zien die wij in ieder geval verdenken van de diefstal van de spullen. Op deze beelden is onder andere te zien dat het tweetal een zware tas met zich meedraagt en een van hen een veel te grote jas draagt die afkomstig is uit het kantoortje bij de fietsenstalling. Ook is te zien dat wanneer de twee verdachten vanaf de fietsenstalling in de richting van de Wielingenstraat lopen, er een bus voorbij rijdt en twee scooters vlak langs het duo gaat.

Twee dagen eerder
Een getuige heeft gezien dat het slachtoffer twee dagen voor deze mishandeling, ruzie had met twee personen bij die fietsenstalling.

De politie komt graag met mensen in contact die ook meer iets denken te weten over het duo op de beelden. Maar ook hoort de recherche graag als één van de passanten op de Wielingenstraat (bus en/of scooterbestuurders) de twee verdachten goed heeft kunnen zien. En als mensen iets hebben gezien van het incident twee dagen voor deze mishandeling, vragen wij hen zich zo snel mogelijk bij de politie te melden. Andere informatie die kan leiden tot het oplossen van deze zaak, is ook zeer welkom.

Heeft u informatie en/of tips? Vul dan onderstaande tipformulier in of bel met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis).