PURMEREND - Op zaterdagochtend 7 augustus 2021 vindt er een gewapende overval plaats op een Used Products winkel aan de Hoogstraat in Purmerend. Twee mannen lopen de winkel binnen en bedreigen de medewerker. De winkelmedewerker moet onder bedreiging van een mes en vuurwapen de kluis in het magazijn achter in de winkel openmaken. Ook wordt hij vastgebonden met tie-wraps. De overvallers staan duidelijk op camerabeeld.


Op de camerabeelden is te zien dat twee mannen omstreeks 11.00 uur de winkel binnenlopen. Beiden dragen een donkere jas, een spijkerbroek, een petje en een mondkapje. Ze lopen direct naar de winkelmedewerker en bedreigen hem.

De overvallers hebben het gemunt op horloges die in de kluis zouden liggen. Tijdens de overval komt er een klant de winkel binnenlopen. Deze man wordt ook onder dreiging van een mes en een vuurwapen gedwongen om naar het magazijn achter in de winkel te lopen. Hij moet net als de winkelmedewerker op de grond gaan liggen en ook zijn handen worden met tie-wraps vastgebonden.

Na ongeveer 10 minuten gaan ze ervandoor met onder andere telefoons, goud en zilver en cashgeld. De winkelmedewerker en de klant laten ze angstig en vastgebonden achter. De mannen lopen naar een donkerkleurige scooter die bij de fietsenrekken van bejaardenhuis Avondzon in de Nieuwstraat geparkeerd staat. Vervolgens rijden ze samen op de scooter in de richting van de Westerstraat. De scooter wordt later die dag teruggevonden in de bosjes bij de Burgemeester D. Kooimanweg ter hoogte van het Eendenlaantje. Vermoedelijk zijn de overvallers overgestapt in een zwarte BMW 3-serie die later op een parkeerplaats aan de Westervenne in Purmerend is aangetroffen.

De politie houdt er rekening mee dat de overvallers uit de omgeving van Amsterdam komen.

- Herkent u deze overvallers? Wellicht in combinatie met de kleding of hun stemgeluid?
- Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021163822