PURMEREND - Op dinsdag 18 juli 2023 is een 49-jarige treinconductrice mishandeld door een man nadat hij bij controle met een ongeldig vervoersbewijs bleek te reizen. De man weigerde een geldig treinkaartje aan te schaffen en moest de trein verlaten. Bij vertrek sprak de man dreigende taal uit naar de conductrice en probeerde hij haar te filmen. Vervolgens gaf de man haar een harde trap op de rug. Herkent u hem? Bel 0800-6070.


Omstreeks 21.00 uur zit de man in de trein richting Purmerend. Tijdens de vervoersbewijscontrole door de conductrice blijkt dat hij met een ongeldig kaartje reist. Hij weigert een geldig kaartje aan te schaffen bij het eerstvolgend station. Daarop vraagt de conductrice hem uit te stappen op station Weidevenne.

Ondertussen is ondersteuning ingeroepen van de hoofdconducteur en de machinist. Pas als wordt gezegd dat de politie wordt gebeld stapt de man op om de trein te verlaten. Hij uit daarbij dreigende taal. Ook probeert hij de conductrice te filmen. Dat is niet gewenst en nadat de vrouw wegdraait van de camera, geeft de man haar een trap op de rug. Daarna rent hij weg.

-Herkent u deze man? Wellicht in combinatie met zijn kleding.
-Herkent u zichzelf op beeld? Meldt u bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2023164209