PURMEREND - Twaalf jongeren zijn gisteren door handhavers van de gemeente Purmerend officieel gewaarschuwd, toen zij op eigen houtje afgesloten speelterreinen aan de Zwanenbloem weer in gebruik wilden nemen. Een andere jongere ontving een boete voor het gebruiken van lachgas.


De jongeren hadden naar eigen zeggen op Instagram gelezen dat afgesloten speelterreinen weer in gebruik genomen mochten worden. Enthousiast begonnen zij de hekken rondom de voetbalkooi en de skatebaan bij de Zwanenbloem te verwijderen. Toen zij op hun gedrag werden aangesproken, lieten ze de handhavers de berichten op Instagram lezen.

De jongeren zijn gewezen op de onjuistheid van de berichtgeving en de handhavers hielden het bonnenboek in de tas: zij lieten het bij een officiële waarschuwing.

Lachgas
Op een andere plek, in de buurt van de Koempoelan werd het bonnenboekje wel getrokken. Daar werd een te grote groep jongeren gespot die gezamenlijk lachgas aan het gebruiken was.

Twee jongeren kregen een geregistreerde waarschuwing, een ander had al zo'n waarschuwing op zijn naam en kreeg dus een boete. De lachgascilinder is meegenomen en vandaag ingeleverd bij de Milieustraat.